Ferrari dvakrat snubil Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2015 .

Lewis Hamilton naj bi kar dvakrat zavrnil ponudbo s strani Ferrarija, kateremu je lani pristopil nekdanji šef Marco Mattiacci. Ta naj bi, tako vsaj trdi angleški Mirror Sport, dvakratnega prvaka želel spraviti v moštvo v ezoni 2016, Britanca pa si v rdečem dirkalniku želi tudi novi šef Scuderi, Maurizio Arrivabene.

Toda Hamilton naj bi držal obljubo, ki jo je dal Totu Wolffu, šefu Mercedesa, in z itlijanskim moštvom ni niti začel pogajanj. Tako Mercedes, kot Hamilton so se namreč dogovorili, da se ne bodo pogovarjali z drugimi, dokler ne končajo pogajanj med sabo.

30-letni Hamilton je javno dejal, da želi ostati v Brackleyu in v zadnjih dneh pred prvo dirko sezone v Melbournu naj bi bil tik pred tem, da podpiše pogodbo. Ponekaterih navedbah naj bi šlo za petletno pogodbo, ki naj bi se iztekla blizu konca predvidene kariere nekdanjega dirkača McLarna, a viri blizu moštva trdijo, da bo verjetneje šlo za dvoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za še eno sezono, čeprav bo ekipa objavila, da bo šlo za “večletno” pogodbo.

Pri Ferrariju si, po besedah Mirror Sporta, želijo, da bi Hamilton nadomestil Finca Kimija Raikkonena, kateremu pogodba poteče ob koncu letošnje sezone, njegova verdnost pa naj bi močno vpadla po lanski sezoni.

Ferrari je pripravljen Hamiltonu ponuditi od 28 do 42 milijonov evrov, s čimer bi postal najbolje plačani dirkač v karavani, tako vsaj trdijo prej omenjeni angleški časopis.

Foto: Mercedes