Ferrari dva koraka naprej s pogonsko enoto

Avtor prispevka: , objavljeno 15. februarja 2018 .

Iz moštva Ferrari prihajajo dobre novice za navijače rdečih. Ekipa iz Maranella je namreč s svojo pogonsko enoto na testni mizi dosegla zastavljene cilje glede zanesljivosti, hkrati pa se veselijo vzpodbudnih rezultatov nove zasnove glave motorja.

dirkači bodo v letošnji sezoni za vse dirke lahko uporabili vseha tri pogonske enote, zato so proizvjalaci motorjev to zimo še toliko več pozornosti posvečala zanesljivosti svojih šestvaljnikov, ki bodo tako morali zdržati sedem dirk. Pri Ferrariju so se odločili za evolucijo svojega lanskega agregata 063, ki je proti koncu sezone pokazal nekaj šibkosti na področju zanesljivosti, delo na pogonskih enotah pa je še toliko pomembnejše, saj je FIA pred letošnjo sezono močno zaostrila porabo motornega olja za gorivo – trik, s katerim so predvsem pri Mercedesu uspeli pridobiti nekaj moči.

Ferrarijevi inženirji so se pred začetkom sezone izogibali večjim spremembam zasnove motorja, osredotočili pa so se na podaljšanje življenjske dobe, brez izgube moči ob obrabi, med sezono pa nameravajo svoje pogonske enote nadgraditi z novo glavo motorja, ki naj bi v valjih agregata bolje pripravila mešanico goriva in zraka, s tem pa želijo odgovoriti na Mercedesovo prednost dodatnega “kvalifikacijskega” delovanja motorja.

V letošnjem agregatu pa ne bo valjev iz jeklene zlitine, katere je v lanski sezoni predstavil nekdanji šef motornega oddelka, Lorenzo Sassi, saj izboljšava ni prinesla pričakovanih rezultatov. Sassi je po odločitvi Ferrarija, da njegove zamisli ne uporabijo, moštvo zapustil in se preselil k Mercedesu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish