Ferrari bo začel zmagovati

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2016 .

Predsednik Ferrarija, Sergio Marchione je na predstavitvi nove Alfe Guilia dejal, da bo moštvo iz Maranella kmalu začelo zmagovati. Morda že ta konec tedna v Španiji.

“Nedelja bo pomemben dan,” je dejal. “Pričakujem, da bomo kmalu začeli zmagovati, prvič že v Španiji. V to sem celo prepričan. Do zdaj smo imeli nekaj smole, toda sezona se je šele dobro začela.”

Kljub temu, da letos rdeče moštvo še ni poseglo po zmagi, pa je Marchione zadovoljen s predstavami Kimija Raikkonena in Sebastiana Vettla. “Zelo sem zadovoljen z obema. Nagajala nam je le smola,” je povedal in razkril, da je načrt vrnitve Alfe Romeo v formulo ena še vedno na mizi, vse pa bo odvisno od tega, kako uspešna bo prodaja nove Giulie.

“Prihodnost projekta je odvisna od uspešnosti Giulie,” je pojasnil. “Sodelovali bomo le v formuli ena, toda ne moremo biti le motorni dobavitelj, ampak potrebujemo celoten paket, kakršen je Ferrari. Za financiranje formule ena, moraš prodati avte. To (predstavitev Giulie) je le prvi korak na dolgi poti.”