Ferrari bo v Monaku verjetno šele šesti ali sedmi

F1: Helmut Marko predvideva, da bo Ferrari v Monaku zasedel šele šesto ali sedmo mesto
Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2019 .

Ferrari bo v Monaku verjetno šele šesti ali sedmi, meni svetovalec moštva Red Bull, Helmut Marko, ki moštvu iz Maranella pred dirko v kneževini Monte Carlo ne daje prav veliko upanja. Italijansko moštvo je pred začetkom sezone veljalo za letošnjega velikega favorita, toda po dirki v Bahrajnu, kjer je Charles Leclerc do okvare dirkalnika vozil dominantno dirko, je njihova forma upadla. Mercedes je na vseh petih dirkah sezone do zdaj slavil dvojno zmago, Ferrari pa se je boril za tretje mesto na stopničkah z Red Bullom.

Na zadnji dirki v Barceloni sta Ferrarijeva dirkača največ izgubljala v ovinkastem zadnjem delu kroga. Dirkalnik, ki je dober v tem delu, je tako ponavadi dober tudi na zaviti ulični stezi v Monaku. Ferrarijevi navijači se tako upravičeno pripravljajo na težek konec tedna, toda ker gre za netipično stezo, lahko inženirji v Maranellu presenetijo. “Če Ferrariju ne bo uspelo ustvariti dovolj podtlaka in oprijema, bodo dirko končali na šestem ali sedmem mestu,” je dejal Marko.

“Njihove šibke točke so bile dobro vidne v Barceloni, ki precej spominja na Monako. Imajo dober motor, toda manjka jim podtlaka in oprijema.”

Monako je bil v minulih letih pisan na kožo dirkalnikom Red Bulla, toda letos bosta Rdeča Bika težko ugnala dirkalnika moštva Mercedes.  “Čeprav ima Mercedesov dirkalnik najdaljšo medosno razdaljo med vsemi, bo njihova premoč v Monaku še večja, saj imajo zastrašujoče veliko oprijema, ki pa je edini ključ za hiter krog v Monaku. Tudi mi smo našli rešitve, vendar to ne bo dovolj,” je še dodal.

Foto: Red Bull