Ferrari bo prihodnjo sezono precej boljši

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2014 .

Kimi Raikkonen je dejal, da je prepričan v močan napredek moštva Ferrari, s katerim letos ne žanje uspehov. Finec se je k Ferrariju vrnil na začetku letošnje sezone, a zaradi številnih tehničnih težav in pomanjkljivosti dirkalnika še ni okusil zmagovalnega šampanjca. Prvak iz sezone 2007 je zbral 47 točk, vendar je prepričan da ekipa iz Maranella v prihodnji sezoni lahko napreduje.

“Stoodstotno zaupam v ljudi, ki vodijo našo ekipo in ki izdelujejo dirkalnike,” je dejal Raikkonen. “Prepričan sem, da bomo prihodnjo sezono na voljo imeli boljši paket, le čas pa bo pokazal, če bo dovolj dober za boj za najvišja mesta. Čaka nas veliko dela in letos smo se veliko naučili. Ne pričakujemo, da bomo nenadoma skočili v ospredje, kjer bomo zmagovali na dirkah, toda lahko naredimo velik skok naprej in se vsaj borimo za zmage. Kako dober bo dirkalnik, ne bomo vedeli vse dokler ga ne postavimo na stezo in odpeljemo prvih nekaj krogov.

Vemo kje so težave z letošnjim dirkalnikom in naši sodelavci so dovolj pametni, da jih bodo znali odpraviti. Pravil sicer močno omejujejo, kaj lahko storimo, toda sigurno bomo boljši,” je prepričan Finec, ki kljub izredno težki sezoni ne obžaluje vrnitve v moštvo Ferrari, s katerim je leta 2007 postal svetovni prvak.

“Povsem sem prepričan, da je bila to prava odločitev. Rezultati sicer niso takšni, kot smo si jih želeli, toda včasih se zgodi tudi to. Od začetka sezone smo precej napredovali, kljub temu, da je težko dirkalnik nastaviti tako, kot bi si želel. Vesel sem, da sem tukaj. Raje sem pri Ferrariju, kot pri kateri drugi ekipi,” je povedal.

Foto: Ferrari