Ferrari bo povsem drugačen

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2013 .

Šef formule ena, Bernie Ecclestone verjame, da bomo v prihodnji sezoni videli povsem drugačno formo Ferrarija. Za to naj bi poskrbel prihod Kimija Raikkonena, ki bo motiviral ekipo in spodbudil Fernanda Alonsa.

Moštvo iz Maranella se je v letošnji sezoni znašlo v nezavidljivem položajo, saj so le s težka konkurirali najboljšim. Po dveh zmagah Alonsa v prvi polovici, so v drugi povsem izgubili stik z vrhom.

“Pri Ferrariju so jezni zaradi neuspahe v sezoni 2013,” meni Ecclestone. “Prepričan sem bil, da bodo osvojili naslov prvaka. Ne znam pojasniti, zakaj niso bili konkurenčni. Alonso je dirkal solidno in ni imel večjih težav. Bil je kritičen do svoje ekipe, toda forma moštva se ni popravila. Prah okrog kritik se je zdaj polegel in prihodnjo sezono bomo gledali povsem drugačno moštvo Ferrari.

Pri sodelovanju Kimija Raikkonena in Fernanda Alonso gre za zasedbo, kakršno bi Enzo Ferrari z veseljem videl v svoji ekipi. Ta dva se bosta zabavala. Če bo Kimi dirkal tako, kot je dirkal ne številnih dirkah letos, bo s tem spodbudil Fernanda. Toda osnova, ki jo Ferrari potrebuje za uspeh, je dober dirkalnik, sicer bo spet vse ostalo le pri besedah,” je dejal šef formule ena.

Na vprašanje, kateri dirkač bo osvojil naslov svetovnega prvaka v prihajajoči sezoni, pa Ecclestone ni našel odgovora.

“Nobenega zagotovila ni, da bo naslov osvojil najboljši dirkač. Osvojil ga bo tisti, ki bo imel največ sreče. Zaenkrat nimam favorita. Prihodnjo sezono bo vrstni red določali motorji, tako da bo zmagal tisti, ki bo imel najboljšega.”