Ferrari bo močnejši v Italiji

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2015 .

Ferrari naj bi po besedah Sergia Marchionneja po Veliki nagradi Italije, ki je na koledarju na sporedu v septembru, ponudil mnogo večjo konkurenčnost nasproti srebrnim puščicam.

Moštvo iz Maranella je že trenutno Mercedesov največji izzivalec, ki je v Maleziji osvojil zmago in se na prvih šestih dirkah uvrstil na stopničke. V uvodnih osmih dirkah so si nabrali sto šestintrideset točk zaostanka v konstruktorskem prvenstvu.

Kljub posodobitvam motorja v Kanadi so rezultati v zadnjih dveh dirkah upadli. Sebastianu Vettlu se je v Avstriji sicer obetalo tretje mesto, a so imeli mehaniki v boksih težave, kar mu je vzelo precej časa, Kimi Raikkonen pa je izgubil najnižjo stopničko zaradi vrtenja v Kanadi.

Marcionne je povedal: “Dirkalnik razvijamo tekom sezone. Nismo še končali, avto pa postaja vse boljši in boljši. Žal smo začeli pozno in moramo sedaj delati na lovljenju zaostanka. Kljub temu se počutim sproščeno in v Monzo bi morali priti v močnejšem položaju, kot smo bili celo sezono.”

Medtem ko je Fernando Alonso svetoval McLarnu osredotočanje na sezono 2016, Ferrarijev šef ekipe Maurizio Arrivabene tega še ne načrtuje in pravi: “Ne želim narediti tega, kar so naredili predhodniki, ko so rekli, da se bodo začeli posvečati dirkalniku za prihodnjo sezono. Imamo manjšo ekipo, ki dela na novem dirkalniku, sami pa smo še vedno usmerjeni v letošnje leto. Vedno moramo dati od sebe najboljše in na ta način bomo slej kot prej sposobni ujeti Mercedes. Ne v letu 2020, letos. Napovedal sem tri zmage, za čemer še vedno stojim in kar je še vedno mogoče.”

O Pirellijevem izboru srednjih in trdih pnevmatik za britansko dirko je Arrivabene dodal: “V Silverstonu gume ne bodo delale za nas, a tega ne želim jemati kot izgovor. Za nas bo izziv.”

Foto: Ferrari

0 0 glasovi
Oceni komentar