Ferrari blizu popolnosti

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2019 .

Sebastian Vettel je bil najhitrejši po prvem dnevu testiranj v Barceloni, kjer je bil tudi najbolj aktiven med dirkači, saj je z novim dirkalnikom odpeljal kar 169 krogov. Čeprav gre le za testiranja je Vettlov čas 1:18.161 poskrbel za nekaj presenečenih obrazov, saj je bil Nemec le dve sekundi počasnejši od najboljšega časa kvalifikacij za VN Španije lani.

Dirkač Ferrarija času ni dajal večjega pomena, je pa bil močno navdušen nad delom moštva. “Ne bi si mogli želeti boljšega prvega dne,” je povedal. “Dirkalnik je bil zelo dober in nismo imeli nobenih težav, ki bi nas upočasnjevale. Celoten zastavljen program smo dokončali točno tako, kot smo želeli, iz dirkalnika pa smo iztisnili še malce več. Seveda je še zgodaj, saj je bil to šele prvi dan, ki bo brez pomena, čez nekaj tednov. Toda za zdaj si vsi v tovarni zaslužijo pohvale. Z novimi pravili so se odlično znašli in to, kar smo danes postavili na stezo, je blizu popolnosti.

Odpeljali smo ogromno krogov in moštvo je odlično skrbelo za dirkalnik. Vse je precej bolj na meji, kot lani, vendar nismo imeli večjih težav. Iz tega stališča lahko rečem, da smo zelo, zelo dobro pripravljeni,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish