Ferrari 458 z zajetno kilometrino

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2015 .

Kilometri so pri nakupu rabljenega avtomobila pogosto zelo pomemben dejavnik, saj so poleg starosti vozila pokazatelj iztrošenosti. S številom kilometrov se večajo tudi možnosti okvar in višji stroški servisov.
Največ prevoženih kilometrov zasledimo na limuzinah z dizelskim motorjem, ki so namenjene vsakodnevnemu premagovanju razdalj od točke A do B za zasebne ali službene namene. V tujini tako ni nič neobičajnega, če ima 3 leta staro vozilo že 200 000 prevoženih kilometrov. Iz tega lahko sklepamo, da športna vozila, ki so prvenstveno namenjena užitku v vožnji, nimajo veliko prevoženih kilometrov oz. v nekaj letih prevozijo enako število kilometrov kot običajno vozilo v enem samem.

Seveda večina ljudi z globljimi žepi ne kupuje superšportnikov za vsakodnevno preganjanje z njimi – tako ni težko najti deset let starega superšportnika z le 20 000 kilometri na števcu.  Obstajajo pa tudi izjeme. Kot je moč opaziti na tujem spletnem oglasniku, se je prodajalec tega Ferarrija zelo rad vozil in v 5 letih uporabe z njim prevozil 120 000 milj oz. 193 000 kilometrov. To znaša v povprečju 38 000 kilometrov letno, kar dvigne že samo stroške goriva v višave, ostali stroški pa tudi niso zanemarljivi.

2
Prodajalec poudarja, da je bilo vozilo ves čas servisirano na pooblaščenem Ferrari servisu in je v brezhibnem stanju. Cena je seveda primerna žlahtnosti znamke vozila, a je tudi primerno znižana glede na maloprodajno ceno, ki je znašala skoraj dvakrat več. Ta Ferrari 458 je tako dokaz, da je lahko tudi Ferrari vzdržljiv delovni konj na dolge proge ob primernem vzdrževanju in uporabi – seveda s kančkom sreče.
Možnost, da bi bili kilometri na tem vozilu prevrteni nazaj, so tako zelo majhne. No, mogoče pa ga kupi kakšen trgovec z rabljenimi vozili in se par deset tisoč kilometrov vozi vzvratno. Tako bomo lahko doživeli tudi Ferrarija s prevrtenimi kilometri namesto samo običajnih limuzin.

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
1 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo