Ferraist Sainz navijač Marqueza ne Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2021 .

Carlos Sainz se je v letošnji sezoni Formule 1 pridružil italijanskemu moštvu Ferrari, ki ima v srcih Italijanov prav posebno mesto.

Posebno mesto v italijanskih srcih pa ima tudi Valentino Rossi, dirkač MotoGP, devetkratni motociklistični svetovni prvak. Za navijače Ferrarija bi bilo tako idealno, če bi njihov dirkač stiskal pesti za Rossija, a Španec si pri njih z nedavno objavo na Instagramu zagotovo ni pridobil veliko točk, saj je na vprašanje, kdo je njegov najljubši dirkač MotoGP odgovoril, da je to Marc Marquez in poleg pripel fotografijo na kateri je skupaj z dirkačem Honde.

Sainz in Marquez se poznata že nekaj let, saj sta med drugim skupaj sodelovala tudi pri snamenju reklam, dober odnos med njima pa je zagotovo presenetil številne nove sledilce iz Italije, ki so novemu dirkaču moštva iz Maranella začeli slediti ob napovedi podpisa pogodbe.

Ali bo Sainz s to opredelitvijo izgubil podporo v moštvu bomo še videli tekom sezone, zagotovo pa nekateri med njimi niso pozabili, da je Sainz v zloglasnem incidentu med Rossijem in Marqeuzom v sezoni 2015 stopil na stran rojaka: “Ne želim si nakopati težav, zato kot prijatelj Marca tega dogodka ne komentiram preveč, vendar podpiram Marca. Seveda imam svoje mnenje o tem, kaj se dogaja v MotoGP, a bi to raje zadržal zase.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish