Fernandu Alonsu nov motor in 30 štartnih mest pribitka

Avtor prispevka: , objavljeno 16. julija 2017 .

Fernando Alonso bo dirko v Silverstonu zanesljivo začel z zadnjega startnega položaja, saj si je samo v petek prislužil kar 30 štartnih mest pribitka. Napetkovem 3. prostem treningu, je uporabil nov pogonski sklop, kar pa mu je zaradi prekoračitve dovoljenega števila uporabljenih pogonskih enot prineslo 25 štartnih mest kazni. Dodatnih 5 mest kazni pa je pridobil zaradi zamenjave baterije.

Dirkači lahko uporabijo največ 4 glavne pogonske sklope na sezono. McLaren in Honda želita biti v najboljši poziciji kar se da za naslednjo dirko (VN Madžarske), ki spada med eno izmed treh dirk v tej sezoni, kjer pričakujejo oz. so pričakovali, da se bodo lahko borili za višja mesta. V Monaku jim to žal ni uspelo, dobre obete pa imajo tudi za VN Singapurja.

Vse bolj so glasne govorice, da se bo partnerska naveza McLaren-Honda letos tudi neslavno končala. Ena izmed opcij, ki se zdi dokaj realna za McLaren bi bila, da bi ponovno uporabljali Mercedesov pogonski sklop že v naslednji sezoni. Pri McLarnu so sicer dejali: “Še vedno imamo pogodbo z Hondo in sodelujemo z namenom odpraviti težave, ki se nam pojavljajo vse od začetka sezone. Hkrati seveda ne moremo zanemariti dejstva, da se ne nahajamo na poziciji, ki bi si jo želeli. F1 je kraljevski motošport, kjer tekmujejo le najboljši in v skladu s tem so takšne težave nedopustne, saj je konkurenca res huda.”

Foto: McLaren