Fernando Alonso v 2023 prestopa k ekipi Aston Martin

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2022 .

Dvakratni svetovni prvak formule 1, Fernando Alonso bo ob koncu sezone zapustil ekipo Alpine in se preselil v Aston Martin, kjer bo prevzel mesto, katerega bo sprostil Sebastian Vettel.

Španec naj bi z moštvom Lawrenca Strolla podpisal večletno pogodbo, njegov odhod pa je zdaj na široko odprl vrata Oscarju Piastriju.

“Moštvo Aston Martin vlaga energijo in je predano k zmagam, zato je to eno izmed najbolj vznemirljivih ekip v formuli 1,” je dejal Alonso. “Lawrenca in Lanca poznam že nekaj let in zelo očitno je, da imata strast in željo po uspehu v formuli 1. Spremljal sem, kako je ekipa sistematično privlačila sposobne ljudi z zmagovalno preteklostjo in se zavedel predanosti v tovarni v Silverstonu.

Nobeno moštvo v formuli 1 ta čas ne kaže večje vizije in absolutne predanosti zmagam, zato je to zame vznemirljiva priložnost. Še vedno imam apetit in željo po boju v ospredju in želim biti del organizacije, ki je predana učenju, razvoju in uspehu,” je dodal 41-letni Alonso, ki je še dodal: “Nameravam znova zmagati v tem športu, zato sem izbral priložnosti, za katere čutim, da so prave.”

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj