Fenati se opraviči, MV Agusta prekinila pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2018 .

Romano Fenati je danes objavil zapis v katerem se opravičuje za svoja dejanja na včerajšnji dirki, kjer je na ravnini stisnil zavorno ročico motocikla Stefana Manzija. To se je zgodilo malo po tem, ko ga je Manzi z agresivnim manevrom izrinil s steze. Komisarji so Fenatija na dirki diskvalificirali in dodelili kazen prepovedi nastopanja na dveh dirkah. Moštvo za katerega je do nedavno nastopal Marinelli Snipers Team je danes objavilo prekinitev pogodbe, prav tako je pogodbo z njim prekinilo moštvo MV Agusta, s katero je imel Fenati podpisano pogodbo za naslednjo sezono. V opravičilu je Fenati zapisal:

“Opravičujem se celotnemu športnemu svetu. Danes zjutraj sem si želel le, da je bila to le nočna mora. Še vedno premišljujem o tem dogodku. Naredil sem veliko neumnost.”
“Nisem se obnašal kot gospod. Če bi se bi končal dirko in šel po dirki do komisarjev, kjer bi iskal pravico za prejšnje dogodke. Ne bi smel odreagirati na provokacije. Kritike so korektne in razumem, če mi je kdo zaradintega zameril.”
“Želim se opravičiti vsem, ki so verjeli vame in vsem, ki sem jih s tem prizadel. To je grozna slika mene in športa.”

Fenati je sicer že v preteklosti znal izgubiti živce na stezi. Pred leti je v razredu Moto 3 brcnil Niklasa Aja. Italijan ob tem dodaja, da incident z Manzijem ni pokazatelj njegove osebnosti.
“Ljudje, ki me dobro poznajo vedo, da nisem takšen. Skozi celotno svojo kariero sem dober dirkač. V lanski sezoni razreda Moto 3 sem bil eden izmed redkih dirkačev, ki niso dobili nobene kazni.”
“Nikoli nisem ogrožal življenja drugih dirkačev, nasprotno vedno sem sem opozarjal na nevarne dirkače.”

Po dirki je Fenati večkrat omenil agresivnost Stefana Manzija, kot razlog za njegovo potezo. Dejal je, da je Manzi več kot enkrat zadel vanj pred tistim incidentom. Tudi v ponedeljek je večkrat omenil agresivnost svojega tekmeca.
“Imam zelo impluziven karakter, toda nisem hotel nikogar poškodovati. Želel sem le, da bi razumel, da so bile njegove poteze nevarne ter da mu lahko tudi jaz povzročam težave.”
“S tem ne želim opravičiti sebe, svoje poteze ne morem opravičiti. Želim se le opravičiti vsem. Sedaj imam časm da si zbistrim misli.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish