Felipe Nasr za Sauber v 2015

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2014 .

Testni dirkač Williamsa Felipe Nasr bo v prihajajoči sezoni dirkal za ekipo Sauber, kjer se bo pridružil nekdanjemu Caterhamovemu dirkaču Marcusu Ericssonu. To z drugimi besedami pomeni, da bosta oba Sauberjeva letošnja dirkača prihodnje leto zamenjala (Sutil in Gutierrez).

Šefinja ekipe Monisha Kaltenborn je ob tem dejala: »Felipeju sledimo že kar nekaj časa in moram reči, da nas vse skozi navdušuje. Za njim je zelo uspešna kariera v nižjih kategorijah in zaradi tega smo zadovoljni, da mu lahko ponudbimo mesto v formuli ena, v prihodnji sezoni. To pa pomeni, da bo imela Brazilija še enega mladega talentiranega dirkača v športu.«

Naj omenimo, daj e Nasr osvojil britansko formulo 3, evropsko serijo formule BMW in tako šel po stopinjah številnih dirkačev formule ena, ki so prve korake v F1 naredili ravno s Švicarsko ekipo. Nasr je ob tem dejal: »To je neverjeten dogodeg, ki ga zelo težko opišem. Veliko ljudi me podpira in moram reči, da so se mi danes zares uresničile sanje.

Ponosen sem na to, da bom član dirkaške družine. Za menoj je odlično leto, ko sem se veliko naučil pri Williamsu, da lahko sedaj postanem dirkač formule ena.« Bo pa po drugi strani ekipo kot smo že poročali moral zapustiti Sutil, ki bi sicer rad ostal v ekipi.

Foto: F3

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish