Fausto Gresini v kritičnem stanju

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2021 .

V sredo je moštvo Gresini Racing z mislijo na svojega šefa Fausta Gresinija predstavilo motocikla za tekmovanje v razredih Moto2 in Moto3, kmalu za tem pa je iz bolnišnice prišla vest, da je Gresini v umetni komi, saj se mu je zdravstveno stanje po decembrski okužbi z virusom Covid-19 ponovno poslabšalo.

Italijanska ekipa je včeraj pripravila sporočilo za javnost glede zdravstvenega stanja svojega šefa in nekdanjega prvaka v razredu do 125 kubičnih centimetrov, ki se že od konca decembra v bolnišnici v Bologni bori za življenje.

Njegov sin Lorenzo je o poslabšanju poročal že v ponedeljek, zdaj pa je uradno izjavo podal tudi lečeči zdravnik Fausta Gresinija, dr. Nicola Cilloni: “Fausto Gresini je še vedno na intenzivnem oddelku, ker so njegova pljuča poškodovana do te mere, da ne more samostojno dihati. Žal je v zadnjem tednu prišlo do komplikacij in stanje je resno. Še vedno delamo vse, kar lahko in upamo, da se bodo funkcije organa izboljšale. Trenutno je g. Gresini priključen na napravo za predihavanje in v umetni komi.”

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish