Faggioli z rekordnima vožnjama do pete zmage v Ilirski Bistrici

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2016 .

Simone Faggioli je upravičil vlogo največjega favorita za zmago na gorsko hitrostni dirki v Ilirski Bistrici, kjer je danes kar dvakrat izboljšal rekord proge in povsem zasluženo slavil skupno, njegovo peto, zmago na tej dirki. Italijan je s prototipom dirkalnika Osella FA30 potavil nov mejnik 2:00.57, na poti do zmage pa ga je dodobra gnal rojak v enakem dirkalniku, Christiano Merli. Ta je po zadnji vožnji za zmagovalcem, kljub odličnim časom, zaostal za 1.37 sekunde.

Prevlado Italijanov pa je s tretjim mestom potrdil še Paride Macario z Normo M20FC. Čeh Miloš Beneš je bil z Osello FA30 na koncu četrti.

Med slovenskimi udeleženci je bil najhitrejši v skupni razvrstitvi Patrik Zajelšnik, ki je zasedel peto mesto, njegov brat Aleks (oba s prototipom Norma M20F) je zasedel enajsto mesto, Vladimir Stankovič pa je na žalost odstopil.

V slovenskem državnem prvenstvu je zmago slavil Milan Bubnič pred Gregorjem Brešerjem in Petrom Marcom. Zelo tesno je bilo v diviziji 1, kjer je Gregor Jurak zmagal z 48 stotinkami sekunde prednosti pred Manuelom Dessardom, tretji pa je bil tokrat Jenko Čebron, sicer vodilni v točkovanju prvenstva v tej diviziji. Aleš Žakelj, najbližji zasledovalec Čebrona v prvenstvu divizije, je bil z Zastavo Yugo peti, medtem ko je četrto mesto zasedel Tadej Dessardo.

Tilen Pogačar je v diviziji 2 zmagal z 28 stotinkami sekunde prednosti, z zmago pa je iz rok Matevža Čudna tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi prvenstva. Slednji je dirko končal na drugem mestu, tretji pa je bil Martin Jeršin.

Foto: Nika Štremfelj