Fabio Di Giannantonio: Gresini me je prehitro zamenjal

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2023 .

Fabio Di Giannantonio je po dvigu forme na zadnjih dirkah dejal, da so ga pri ekipi Gresini prehitro zamenjali z Marcom Marquezom.

Italijan je na dirki za VN Indonezije dosegel četrto mesto, kar je bila njegova najboljša uvrstitev, v Avstraliji pa je prvič v razredu MotoGP stopil na oder za zmagovalce. Toda dobri rezultati so prišli prepozno, da bi mu zagotovili sedež v ekipi za naslednje leto, saj ga bo zamenjal Marc Marquez.

“Včasih moraš biti potrpežljiv in biti moraš ob pravem času na pravem mestu,” je povedal. “To z Marcom se je odvilo tako hitro in če bi bili v moštvu bolj potrpežljivi, bi bilo vse nekoliko lažje. Ostali dirkači so bili dobri od samega začetka, včasih pa kdo potrebuje več časa. Tudi Rima niso zgradili v enem dnevu.”

Di Giannantonio je dirko končal na tretjem mestu, vendar je za kratek čas razmišljal tudi o napadi na Francesca Bagnaio. “Dirka je bila dolga in zabavna. Dobro sem startal in že od samega začetka vozil hitro. Poskušal sem paziti na zadnjo gumo, hkrati pa je treba paziti, da v prvih krogih ne zaostaneš preveč. Ko sem ujel Binderja in ga prehitel, sem poskušal pobegniti, toda to mi ni uspelo, saj je bil veter kar močan. Kljub temu se mi zdi, da sem odpeljal dobro dirko. Če bi prehitel Bagnaio, bi imel priložnost tudi zmagati. Pecca sem želel prehiteti v četrtem ovinku, toda ovinek prej je odpeljal zelo dobro in čeprav se je v četrtem ovinku pojavil prostor, se mi je zdelo, da je le ta premajhen, da bi napadel, saj je Pecco v boju za naslov.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj