F1 VN Emilije Romanje: Urnik dirkaškega konca tedna

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2020 .

Dirkaški konec tedna VN Emilije Romanje traja le dva dni. Dirkači in ekipe bodo imeli na razpolago le en prosti trening, ki se bo odvijal v soboto dopoldan in to bo tudi edina možnost za pripravo na popoldanske kvalifikacije.

Tudi v nedeljo, ko je na sporedu dirka, bomo priča spremembi, kajti zaradi zimskega časa se bo le-ta pričela že ob 13.10 uri, saj sonce v tej regiji zaide že ob 17. uri. Da ne bi česar zamudili, je tukaj urnik dirkaškega konca tedna v Imoli, ki bo potekal na praznični dan mrtvih. To pomeni, da se bo VN Emilije Romanje dogajala v dveh mesecih…

Urnik VN Emilije Romanje – Imola

Sobota, 31.10.2020

10.00 – 11.30                     Prosti trening (FP)

14.00 – 15.00                     Kvalifikacije

Nedelja, 1.11.2020

13.10 – 15.10                     Dirka

Vremenska napoved VN Emilije Romanje

Kot je znano, bo dirkaški konec tedna VN Emilije Romanje v Imoli trajal le dva dni. Tako da se dogajanje na tej legendarni stezi, ki je poskrbela za eno izmed največji tragedij kraljevega razreda motošporta, tragični nesreči Ayrtona Senne, začne šele soboto z edinim treningom in popoldanskimi kvalifikacijami.

Sobotno vreme bo primerno letnemu času in tudi regiji, v kateri se nahaja dirkališče Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Nebo bo brez oblakov, termometer pa bo pokazal vse do 18°C. Zelo podobno vreme bo tudi v nedeljo, na dan dirke, z razliko, da se lahko na nebo prikradejo oblaki. Torej vrnitev Imole, čeprav brez gledalcev, bo potekala v suhih pogojih.

Članek je bil objavljen tudi na vmax.si