F1 testiranja: Najhitrejši Ricciardo z McLarnom, Ferrari in Mercedes v težavah

Avtor prispevka: , objavljeno 12. marca 2021 .

Daniel Ricciardo je bil najhitrejši dirkač prvega dopoldneva testiranj v Bahrajnu.

Dirkači so se po zimskem premoru na stezi Sahir ubadali z močnim vetrom in umazanijo na asfaltni podlagi, zaradi česar smo videli veliko blokiranih koles pa tudi vrtenje Red Bullovega dirkača Maxa Verstappna.

Kljub težavnim pogojem pa ni bilo videti veliko polomljenega karbona, za edino prekinitev je poskrbel Charles Leclerc, ki je svojega Ferrarija SF21 10 minut pred premorom za kosilo moral parkirati ob stezi.

Tehnične težave je imel tudi Sebastian Vettel ki je po le dveh urah dogajanja, svojega Aston Martina parkiral na izhodu iz boksov.

Še več težav so imeli pri Mercedesu, kjer je bil dopoldan dežuren Valtteri Bottas. Finec je že v pripravljalnem krogu imel težave z menjalnikom. Mehaniki so le tega morali zamenjati, Bottas pa se je tako na stezo lahko vrnil šele 40 minut pred koncem dopoldneva, popoldan pa bo volan dirkalnika W12 prevzel njegov moštveni kolega Lewis Hamilton.

Drugi čas dopoldneva je postavil Pierte Gasly v dirkalniku Alphe Tauri, ki je bil najbolj aktiven na stezi in je na vozil kar 74 krogov. Tretji je bil Verstappen s 60 krogi in 0.042 sekunde zaostanka.

Testni dan se nadaljuje ob 15h.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish