F1 razmišlja o dodatnih kvalifikacijah v sezoni 2024

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2022 .

F1 je nedavno napovedala, da bo od sezone 2023 na koledarju kar šest dirkaških vikendov, ki vključujejo sobotno sprint dirko. Nemški Auto Motor und Sport pa poroča, da naj bi za sezono 2024 načrtovali še dodatne kvalifikacije, s katerimi bi gledalcem med dirkaškim vikendom ponudili bolj zanimivo dogajanje.

Trenutni urnik s 100-kilometrsko sprintersko dirko, vključuje petkov prvi prosti trening, kateremu sledijo kvalifikacije, ki določijo štartni vrstni red sobotne sprint dirke. V soboto dirkači in moštva opravijo drugi prosti trening in sprint dirko, rezultati katere določijo štartni vrstni red nedeljske dirke za Veliko nagrado.

Nova zamisel pa uvaja dodaten kvalifikacijski trening, ki bi prevzel vlogo določanja nedeljske štartne vrste. Prve kvalifikacije bi še vedno potekale v petek, druge pa bi potekale namesto sobotnega drugega treninga, katerega so dirkači in moštva večinoma označili za nepotrebnega.

Zamisel je šele v povojih, zato ni jasno, ali bi oboje kvalifikacije potekale po enakem formatu, ali pa bi tudi tu prišlo do sprememb.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj