F1 predstavila rekorden koledar 24 dirk za sezono 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2022 .

F1 je predstavila koledar dirk sezone 2023, na kateri je 24 preizkušenj, med njimi pa kljub pričakovanjem ni dirke v Južni Afriki, svoje mesto pa je dobila tudi VN Kitajske.

Sezona, ki bo po obsegu, če bodo izpeljane vse dirke, rekordna, se bo začela marca v Bahrajnu, končala pa novembra v Abu Dabiju, pri oblikovanju koledarja pa so upoštevali datum izvedbe prestižne dirke 24 ur Le Mansa, ki bo potekala med 10. in 11. junijem, med dirkama F1 za VN Španije in VN Kanade.

“24 dirk na koledarju prvenstva 2023 je dodaten dokaz o rasti in privlačnosti tega športa po vsem svetu,” je dejal predsednik zveze FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Nekatere dirke so dobile nove datume, tako se na primer VN Azerbajdžana iz običajnega junijskega mesta seli na 30. april, in čeprav so želeli dirke izpeljati regijsko, so nekatere, predvsem v Severni Ameriki precej razdrobljene. VN Miamija bo potekala 7. maja, VN Kanade 18. junija, VN ZDA v Austinu pa 22. oktobra, tako da bodo moštva še vedno na nekatera prizorišča potovala iz Evrope in se nato vrnila na evropska tla za naslednjo dirko. Na koledarju je tudi VN Belgije, toda datum dirke je izzval nekaj začudenja med ljubitelji vzdržljivostnega dirkanja, saj je isti datum dodeljen tudi 24-urni vzdržljivostni dirki.

Novost na koledarju je sobotna dirka za Veliko nagrado Las Vegasa, ki bo potekala 18. novembra.

F1 2023 koledar dirk

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj