F1: Na štartni vrsti otroci namesto hostes

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2018 .

Šefi formule ena so se po ukinitvi “grid girls” na štartni vrsti pred dirko, odločili hostese nadomestiti z otroki. Grid Kids bodo izbrani s strani športnih klubov, pod okriljem katerih dirka poteka, bodisi na podlagi zaslug ali žreba. “To bo neverjetno doživetje za mlade. Predstavljajte si, ko bodo stali ob svojih junakih, jih opazovali, kako se pripravljajo na dirko,” je bil navdušen Sean Bratches, upravni direktor formule ena.

“Zanje bo to navdih, da nadaljujejo z dirkanjem, s treningi in z učenjem, tako da bodo lahko sanjali, kako bodo nekoč tudi sami na tem mestu. Je sploh kakšen boljši način, s katerim bi navdihnili bodoče junake formule ena?”

Otroke bodo izbrali na vsaki dirki, kjer pa jih bo spremljal najbližji krog družine. “Formula ena je najvišji razred motošporta in sanje vsakega mladega dirkača, ki tekmuje v nižjih kategorijah, ki sestavljajo piramido vse od temeljev v kartingu pa do vrha, formule ena,” je dejal predsednika mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Jean Todt. “Veseli smo, da lahko te sanje približamo s tem, da bodočim prvakom damo priložnost, da na štartni vrsti stojijo ob svojih junakih. To je odlična priložnost za promocijo motošporta po vsem svetu,” je prepričan Francoz.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish