F1: Lewis Hamilton in Mercedesu podaljšala sodelovanje do konca 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 3. julija 2021 .

Lewis Hamilton bo v prvenstvu Formule 1 za Mercedes dirkal še vsaj do konca sezone 2023, potem ko je pred dirko za VN Avstrije podpisal novo pogodbo, ki bo veljala naslednji dve leti.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1411240839972634628

Hamilton je za letošnjo sezono pogodbo po dolgotrajnih pogajanjih podpisal šele pozno lani pozimi, tokrat pa je Britanec skupaj s šefi moštva s pogajanji opravil hitro, da le ta ne bi vplivala na potek letošnje sezone.

Sedemkratni svetovni prvak bo ob koncu sezone 2023 za Mercedes odvozil 11 sezon, z nemškim moštvom pa je osvojil šest naslovov. “Skoraj ne morem verjeti, da sem v tej neverjetni ekipi že devet sezon, zato se veselim, da sodelovanje nadaljujemo še dve leti,” je povedal Hamilton. “Skupaj smo dosegli veliko, a še veliko lahko dosežemo skupaj, tako na, kakor tudi ob stezi.”

Pri Mercedesu zdaj ostaja odprto le še vprašanje drugega dirkača ekipe. Valtteri Bottas bi se ob koncu letošnje ezone lahko poslovil, govori pa se, da bi ga lahko zamenjal Britanec George Russell, Finec pa bi se vrnil k Williamsu, kjer trenutno dirka Russell.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish