F1 in MotoGP znova pod isto streho že prihodnji teden?

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2024 .

Liberty Media, lastnik prvenstva F1, naj bi bil blizu nakupa prvenstva MotoGP, za katerega naj bi Dorni odšteli okrog 4 milijarde evrov.

Financial Times poroča, da med Liberty Media in Dorno potekajo ekskluzivna pogajanja, ki naj bi bila blizu dokončnega dogovora, potem ko so lastniki prvenstva Formule ena s svojo ponudbo presegli druge ponudbe, menjavo lastništva pa naj bi po nekaterih informacijah uradno potrdili že tekom prihodnjega tedna, po drugih pa naj bi bil dogovor že sklenjen pred uvodno dirko v Katarju, a naj bi se želeli izogniti vmešavanju Evropske komisije za varstvo konkurence.

F1 in MotoGP sta v preteklosti že imeli istega lastnika, CVC Capital iz Luksemburga, a je moral ravno zaradi varstva konkurence prodati prvenstvo MotoGP.

Liberty Media je F1 prevzel v 2017, od takrat pa so zabeležili hitro rast dohodkov. V 2023 naj bi neto dohodek F1 znašal 362 milijonov evrov, kar je 64% več od leta 2022, skupno pa je dobiček porastel z 2,3 na 2,96 milijarde evrov. Dorna je medtem v 2023 zabeležila dobiček v višini 483 milijonov evrov.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje