F1: Carlos Sainz k Ferrariju namesto Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2020 .

Moštvo Ferrari naj bi v naslednjih nekaj urah tudi uradno potrdilo, da bo v prihodnji sezoni Sebastiana Vettla, zamenjal Španec, Carlos Sainz.

Italijanski viri trdijo, da je v pogovorih glede pogodbe med Ferrarijem in Sainzom potrebno doreči le še nekatere malenkosti, mladi Španec, ki bo letos še dirkal za McLaren, pa naj bi bil po mnenju vodilnih mož v Maranellu idealen moštveni kolega Charlesu Leclercu, ki bo z ekipo dirkal vsaj do konca sezone 2024.

25-letni Sainz bo torej prvi Španec pri Ferrariju po Fernandu Alonsu, katerega so nekateri povezovali z morebitno vrnitvijo k rdeči dirkalnik, toda italijanski viri pravijo, da možnosti za kaj takšnega praktično ni bilo. Drugi resnejši kandidat za Vettlov sedež je bil Daniel Ricciardo, ki ima s Sainzom skupno to, da sta do Formule ena prišla skozi Red Bullov program mladih dirkačev.

Zak Brown, šef moštva McLaren, naj ne bi bil zadovoljen s Sainzovo odločitvijo, saj mu je ponudil dvoletno podaljšanje pogodbe, toda po nekaterih ugibanjih naj bi ga razveselila možnost, da se Vettel presede v Sainzov dirkalnik, s čimer bi štirikratni svetovni prvak Formule ena postal šele prvi Nemec v ekipi iz Wokinga po Jochnu Massu v sezoni 1977, torej pred 43. leti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish