F1 1998: Michael Schumacher od Jordana odkupil bratovo pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2019 .

Eddie Jordan je razkril, da je po eni izmed najbolj znanih dirk leta 1998 v Belgiji, na kateri je njegovo moštvo Jordan zabeležilo prvo in edino dvojno zmago v zgodovini, iz svoje garaže napodil takratnega Ferrarijevega asa, Michaela Schumacherja. Schumacher je dirko končal s trčenjem v zadek Davida Coultharda, ker pa je že na štartu dirke prišlo do množičnega trčenja trinajstih dirkalnikov, sta bila Jordanova dirkača Damon Hill ter Michaelov brat Ralf Schumacher tista, ki sta prevzela vodilni mesti. Eddie Jordan je kot šef moštva izdal ukaz, da Ralf ne sme prehiteti moštvenega kolega in tako je zmago na dirki slavil Hill.

Jordan je priznal, da Hill ne bi smel zmagati, saj je bil Ralf hitrejši, toda s prehitevanjem ni želel tvegati edinstvene priložnosti za dvojno zmago, zato zamenjave mest ni dovolil. “Potem pa je do mene stopil Michael, razburjen, ker bi na dirki moral zmagati on, pa tudi zaradi brata Ralfa,” se spominja Jordan, ki je starejšega brata Schumacher pripeljal v Formulo, preden je ta kljub veljavni pogodbi prestopil k Benettonu. “Rekel sem mu: Glej, Ralf zame vozi že nekaj let, tebe pa v tem času nisem nikoli videl tukaj. Nazadnje sem te videl, ko si pobegnil k Benettonu. Mislil si, da si pameten, pa sem vseeno dobil tvoj denar. Zdaj pa se spelji iz moje garaže!

Odgovoril mi je: Moj brat naslednje leto ne bo vozil zate, jaz pa sem mu odgovoril, da obstaja nek dokument, ki se imenuje pogodba. Povedal sem mu, da ima Ralf z mano sklenjeno pogodbo za naslednjo sezono, v tej pogodbi pa ima možnost odkupa. Rekel sem mu, naj mi plača pa mu prepustim brata,” je še dodal Jordan.

Očitno je do odkupa prišlo, saj je Ralf že na naslednji dirki sezone napovedal, da se seli k Williamsu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish