Ezpeleta: Honda ne preiskuje Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2021 .

Carmelo Ezpeleta je zanikal navedbe Carla Pernata, da Honda preiskuje zgodbo Marca Marqueza, da je poslabšal poškodbo zlomljene desne roke, ko je doma odpiral okno. Pernat je dejal, da Honda ne verjame Špancu in da so zato uvedli preiskavo dogodka.

Honda trditev ni komentirala, se pa je z odgovornimi okrog tega pogovarjal Ezpeleta, direktor Dorne: “Govoril sem s Hondo in prav nič glede tega dogodka, kar se piše v medijih, ni res. Gre za lažno novico in laž. Tega ne morem povedati bolj jasno. Tudi meni ni bilo treba posredovati med zdravniki, Marquezom in Hondo.”

Sezona MotoGP je vse bližje, Ezpeleta pa v teh dneh skrbi, da bo izpeljana varno z vsaj 18 dirkami v Evropi, pa tudi zunaj. “Letos je naš cilj sestaviti sezono iz vsaj 18 dirk, še bolje bi bilo, če nam uspe izpeljati 20, toda najmanj osemnajst med marcem in novembrom. Lani tak čas smo bili v boljšem položaju, saj takrat nismo niti slutili, da bo prišlo do pandemije. Zdaj pa vemo, kako resno je, smo pa na boljšem, saj imamo izkušnje, kako prvenstvo izpeljati z dirkači in moštvi v izolacijskem mehurčku. Letos smo vsekakor bolje pripravljeni,” meni Ezpeleta, ki je v pogovoru za španski AS razkril tudi, da je bila dvojna dirka v Katarju z naslednjo dirko v Portimau, zasilni načrt, ki je bil pripravljen že pred tedni. “Dirki v ZDA in Argentini sta prestavljeni, zdaj pa bomo morali videti, kaj se bo zgodilo tekom leta.”

Po besedah direktorja Dorne se izdeluje tudi načrt cepljenja vseh v garažah MotoGP, toda za zdaj je cepivo namenjeno predvsem ljudem v rizičnih skupinah in drugih, ki z njimi delajo. “Iščemo možne rešitve, toda za zdaj je cepivo rezervirano za izpostavljene in ogrožene ljudi, ne pa tudi za zdrave in mlade. Toda upam, da bomo do konca leta vsi cepljeni. Pogovarjamo se z oblastmi v vsaki državi, tako da bomo videli, kako se bodo stvari razpletle. Za zdaj postopki v paddocku ostajajo enaki, kot v Portimau lani.”

Ezpeleta pa za razliko od lani, upa, da se bodo letos na tribune vrnili tudi gledalci. “28. marec je blizu, a po drugi strani je še nekaj dni do takrat in upam, da se bo pandemija umirila. Naslednjih nekaj dni v februarju bo ključnih za izboljšanje pred začetkom sezone. Lani smo imeli gledalce v Misanu in Le Mansu, kar je minilo brez težav in brez kužb, toda v Portimau gledalcev nismo smeli imeti na tribunah. Letos si mi, tako kot organizatorji dirk, želimo, da bi nam oblasti na posameznih prizoriščih dovolile vstop gledalcem.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj