Ezpeleta: Azijskih dirk brez gledalcev ne bo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2020 .

Carmelo Ezpeleta je v nedavnem intervjuju dejal, da bodo dirke v Aziji letos potekale le v primeru, če bodo smeli biti prisotni tudi gledalci. Večino dirk naj bi sicer letos izpeljali v Evropi pred praznimi tribunami. Kot pa je tudi že znano naj bi nekatera dirkališča lahko gostila tudi dve dirki, v dveh zaporednih vikendih. Izključene sicer niso niti dirke v ostalih delih sveta, seveda, če bodo razmere to dopuščale.

Zaradi finančnih razlogov pa naj bi nekatere azijske preizkušnje kot so Tajska, Japonska in Malezija potekale le v primeru, ko bi razmere dovolile tudi pristnost gledalcev na dirkališčih.

“Trenutno se nahajamo v prvem scenariju glede koledarja dirk. Menim, da bi lahko s sezono pričeli sredi meseca julija v Evropi, v Španiji. Čakamo le še na končno potrditev tamkajšnjih oblasti,” je za Fox Sports Asia dejal Ezpeleta.

“Ciljamo na to, da bi lahko med julijem in začetkom novembra v Evropi izpeljali nekje 12-13 dirk. Če bodo dirke mogoče tudi v Aziji in Ameriki jih bomo izvedli med novembrom ter sredino decembra. Odločitev ali bomo lahko nastopali izven Evrope bi bila lahko znana v začetku septembra. Dirke v Evropi bo možno izvesti brez gledalcev, kar pa je v Aziji zaradi vseh dodatnih stroškov precej težje izvedljivo. V Azijo bomo šli torej le, če bo dirke možnosti izvesti ob prisotnosti gledalcev. Ostajamo tako v stiku z vsemi tamkajšnjimi organizatorji dirk.”

Dirkaški vikend na Tajskem je lani skupno obiskalo 226 655 obiskovalcev, kar je bilo največ izmed vseh dirk. Prodane vstopnice, navijaški artikli, hrana in pijača predstavljajo glavni vir prihodka dirkališča med dirkaškim vikendom. Glavni strošek za Dorno ob odhodu v Azijo predstavlja strošek povezan s transportom opreme moštev. Ezpeleta je še dodal, da bodo načrtovane dirke izpeljane najkasneje do sredine meseca decembra.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish