Espargaro zadovoljen kljub dvema padcema

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2021 .

Pol Espargaro je na petkovih prostih treningih dvakrat padel, a je bil po končanem dnevu zadovoljen, saj je bil njegov zaostanek za najhitrejšimi majhen, hkrati pa je našel meje motocikla.

Španec je padec na prvem treningu pripisal nekoliko nespametni potezi, drugega pa ni obžaloval, saj se je iz njega naučil pomembne lekcije. Dirkač Honde je na treningu vozil podobno hitro, kot na testiranjih, na lestvici združenih časov pa zaseda deseto mesto, ki mu vsaj za zdaj omogoča avtomatično napredovanje v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

“Zadovoljen sem, saj sem kljub enotedenskemu premoru po testiranjih bil enako hiter, odpeljal pa sem podoben čas kroga kot najhitrejši, ki se svojemu času s testiranj niso približali,” je povedal. “Za najhitrejšim zaostajam le za pet desetink, če bi končal zadnji krog pa bi bil še bližje. To pomeni, da se bližam vrhu, toda tudi meji, katero sem danes našel dvakrat, kar sploh ni slabo. Kot sem že povedal, mislim, da moraš kdaj pasti, če želiš biti hiter in današnja padca sta se zgodila na treningih, s čimer ni nič narobe. To se zgodi, ko ne moreš veliko testirati, padcev pa si ne smem privoščiti na kvalifikacijah ali dirki.”

Espargaro je dejal, da ga je padec na prvem treningu nekoliko razjezil: “Zjutraj sem padel s srednje trdo gumo, ki nam ne ustreza. Padel sem po neumnosti in zato sem bil jezen. Na prvem treningu uporabimo gume, katerih ne nameravamo uporabljati v nadaljevanju konca tedna. Zato sem vozil z gumo, ki mi ne ustreza v slabih pogojih na stezi in sledil je padec.”

Španec je bil na koncu dneva zadovoljen z majhnim zaostankom za najhitrejšimi, saj steza Hondi ne ustreza. “Za nami je šele prvi dan in Honda tukaj ni najboljša. Toda kljub temu smo bili hitri in za najhitrejšim smo zaostali manj kot pol sekunde,” je povedal Espargaro, ki bo v nadaljevanju sezone iskal izboljšave v svojem slogu vožnje. “Če želim biti hitrejši, moram prilagoditi svoj slog, ne pa motocikla, saj vsakič, ko vozim hitro, čutim, da nimam vsega pod kontrolo. Časi so bili zelo ne konstantni, saj mi nikoli ni uspelo odpeljati več kot treh enakih krogov. V vsakem ovinku izgubljam nekaj časa, ker nimam vsega pod nadzorom in ker nisem vajen voziti tako hitro. To je le stvar izkušenj in znanja, katerega bom še pridobil. Na tem motorju se počutim kot novinec, zato se moram učiti naprej.

Kljub vsemu sta na tej stezi Ducati in Yamaha zelo hitra, zato sem zadovoljen, da sem za zdaj na lestvici združenih časov treningov na desetem mestu, ki me vodi v Q2. Na tretjem prostem treningu bo težko izboljšati čas,” je še pojasnil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish