Espargaro: Z Marquezom ne bova sodelovala

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2021 .

Tesno sodelovanje med voznikoma istega moštva v MotoGP je prej izjema kot pravilo, česar se zaveda tudi Pol Espargaro, ki pa je bil pri ekipah Tech 3 in KTM navajen sodelovanja. Pri Hondi tega ne bo, je prepričan devetindvajsetletnik iz Katalonije.

“Pri ekipi Repsol Honda so stvari precej drugačne. Imamo zmagovalni motocikel, zato ni nujno, da dirkača drug z drugim sodelujeta pri razvoju. Paket, ki ga ima Honda, je že v osnovi impresiven,” pravi Espargaro in dodaja: “To seveda ne pomeni, da bo odnos med mano in Marcom v boksih hladen ali sovražen, četudi ne bova pomagala eden drugemu.”

Na začetku kariere si je Espargaro garažo dolgo delil z Bradleyem Smithom, s katerim je v paru nastopil tudi na 8 urah Suzuke. Leta 2019 sta šla vsak svojo pot, Smithovo mesto je zasedel Johann Zarco, v minuli sezoni pa je bil njegov moštveni kolega mladi Brad Binder.

Pol Espargaro meni, da z Marcom Marquezom ne bo tesneje sodeloval.

“Takrat sem bil v popolnoma drugačni situaciji,” svoja prva leta s sedanjostjo primerja Espargaro: “V svoji prvi sezoni v MotoGP pri Yamahi sem si želel veliko sodelovati z moštvenim kolegom, kar je v poltovarniškem moštvu še bolj izrazita praksa. Podobno je bilo pri KTM-u ki je bil prav tako novinec v MotoGP. Tam smo vsi skupaj sodelovali zato, da bi enemu od nas uspel odmevnejši rezultat.”

Pol Espargaro je v MotoGP od leta 2014. V ekipi Tech 3 ni uspel priti na stopničke, je pa v minuli sezoni kar petkrat zasedel tretje mesto in bil na koncu tudi peti v prvenstvu.

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish