Espargaro trdi, da je Ducati dobil nepošteno prednost

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2016 .

Pol Espargaro je po dirki v Argentini le stežka skrival svoje razočaranje nad odločitvijo vodstva dirke, da uvedejo obvezno menjavo motorja, saj je prepričan, da je s tem Ducati dobil ogromno prednost. Španec je bil vpleten v troboj z Eugenom Lavertyem in Hectorjem Barbero, dirko pa je končal za obema, na šestem mestu.

Težava z gumo na motorju Scotta Reddinga na sobotnem treningu je poskrbela za uvedbo obvezne menjave motorja sredi dirke, Espargaro pa je prepričan, da so s tem Ducatijevi dirkači veliko pridobili, saj so lahko iz svojih motorjev iztisnili več moči, saj jim ni bilo treba paziti na gume.

“Res je, da smo se vozili bolj v ozadju, kot ponavadi, toda nekateri so bili bolj naprej, kot ponavadi,” je povedal po dirki. “V normalnih pogojih Laverty in Barbera ne bi bila uvrščena tako visoko, saj bi, tako kot vedno, uničila svoje gume. Dirka je bila krojena v prid Ducatijev. Po desetih krogih so z menjavo motorja resetirali dirko in z novimi gumami so lahko spet vozili na vso moč. S tem so lahko spet zavirali kasneje in pospeševali prej, kot jaz.”

Dirkač poltovarniške Yamahe Tech 3 je prepričan, da ima težave z gumami le Ducati. “S prstom kažemo na Michelin, toda svoje delo z drugimi moštvi opravljajo z odliko. Ducatijevi motorji so močnejši od drugih in vedo, kako izkoristiti to prednost, zato pa jim pokajo gume,” je še dodal.