Espargaro: To je neverjeten rezultat za tako mlado moštvo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2019 .

Pol Espargaro je po dirki priznal, da zaostanek 5,9 sekund na šestem mestu za vodilnim Marquezom neverjeten rezultat za tako mlado moštvo kot je KTM. Španski dirkač je avstrijskemu moštvu privozil najboljši rezultat v suhih pogojih tako v smislu končne uvrstitve kot zaostanka za zmagovalcem dirke. Ob koncu lanske sezone je sicer na deževni dirki v Valenciji že stal na odru za zmagovalce.

Nedeljska dirka v Le Mansu je tako zaokrožila zelo uspešen vikend španskega dirkača. Na vseh treningih je namreč zaključil med najboljšo deseterico, na jutranjem ogrevanju pa je po suhem zasedel celo tretje mesto. Espargaro, ki se je sicer večino dirke boril z Valentinom Rossijem in Francom Morbidellijem je poudaril, da je moral za ta rezultat ves čas voziti povsem na limitu.

“Že vse od prvega prostega treninga smo se borili s temi fanti. Ti imajo na voljo zelo dobre motocikle in če je KTM sposoben pripraviti konkurenčen paket potem se lahko borimo z njimi in jih premgamo, kot se je to zgodilo danes. Neverjetno kaj nam je uspelo v manj kot dveh letih. Ko sem vozil čase 1:32.8-1:32.9 sem bil povsem na limitu in nisem bil prepričan, da bom lahko tako nadlajeval.”

Medtem, ko se je boril z Yamahinima dirkačema je lahko opazil prednosti slabosti obeh motociklov. Kot je po dirki dejal je KTM boljši na pospeševanju in zaviranju. Izgubljal pa je predvsem pri hitrosti v zavojih.

“Franco je bil hiter in me je poizkušal prehiteti. Toda tega mu nisem pustil, saj sem čutil, da sem bil hitrejši od njega. Naše zaviranje in pospeševanje je bilo boljše od njihovega, predvsem zato, ker sem imel nekoliko nižjo hitrost skozi zavoje. Tu se mi je zelo približal in to je bila njihova edina možnost, da me prehitijo. Če ima motocikel kakšno močno točko potem se lahko boriš z ostalimi.”