Espargaro: Tech 3 potrebuje več podpore iz Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2016 .

Pol Epargaro je pozval japonsko tovarniško moštvo Yamahe, naj ponudi več podpore hčerinskemu moštvu Tech 3. Francosko moštvo namreč nastopa z lanskim Yamahinim motorjem, letos pa so imeli veliko težav posnemati hitrost tovarniškega moštva. Čeprav je Espargaro trenutno v skupnem seštevku peti, je bil po dirki v Jerezu močno razočaran, saj je dirko končal 30 sekund za zmagovalcem Valentinom Rossijem.

Še posebej bi se pri moštvu Tech 3 veselili pomoči okrog elektronike, s čimer bi postali najboljše moštvo med hčerinskimi. “Če hočemo razumeti to elektroniko, potrebujemo več ljudi, s temi gumami pa moraš motor nastaviti drugače,” je pojasnil Espargaro. “Mi pa si ne moremo privoščiti 20 inženirjev za elektroniko. Tovarniški Yamahi sta precej hitrejši, kot prej, tako da so hčerinska moštva še na slabšem kot prej. Na obrabljenih gumah, pri visokih temperaturah in nizkem oprijemu, potrebuješ zelo dober motor in izredno dobre nastavitve. Potrebujemo več podpore, saj sem v Jerezu dirko končal 30 sekund za Valentinom. To je neverjetno. Razumem, da se morajo osredotočiti na tovarniška motorja, da končata tam, kjer sta končala v Jerezu – na prvih dveh mestih. Lepo je videti Yamahi na prvih dveh mestih in njihovo hčerinsko moštvo najvišje med netovarniškimi moštvi, toda imamo veliko težav, da ostajamo najboljši. Še posebej proti Ducatiju. Potrebujemo več njihove pomoči.”

Espargaro je do svoje uvrstitve v skupnem točkovanju prišel z nekoliko bolj zadržano vožnjo, kot bi sam želel. “Naš glavni cilj je, da končamo dirke,” je povedal. “Ko me nekateri prehitijo na štartu dirke, si govorim, da moram ostati potrpežljiv. Morda nismo posebej hitri, smo pa konstantni in zato smo peti v prvenstvu. To morda ni najboljši način. Sam bi bil raje sedmi, toda z boljšimi predstavami na stezi,” je še dodal.

Foto: Tech 3 Yamaha