Espargaro: Sem eden najboljših dirkačev na štartni vrsti, letos ciljam na stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2020 .

Dirkač Aprilie Aleix Espargaro meni, da letos od njega na štartni vrstni ni veliko hitrejših dirkačev. Ob tem si letos tudi nadeja boja za zmagovalni oder.

Za starejšega izmed bratov Espargaro bo letošnja sezona že deseta v najelitnejšem razredu ter četrta zaporedna na Apriliji. V času predsezonskih testiranj je španski dirkač večkrat pohvalil napredek italijanskega moštva v primerjavi z lanskim motociklom. Letošnji naj bi bil po njegovih besedah najboljša Aprilia, kar jih je imel na voljo. Ob koncu predsezonskih testiranj je Espargaro na vprašanje o svojih pričakovanjih za letošnjo sezono poudaril, da je pripravljen na boj za oder zmagovalce. To mu sicer ni uspelo že od let 2014.

“Zelo sem zadovoljen ter motiviran,” so bile njegove besede ob koncu testiranj.

“V zadnjih letih sem imel precej težav z Aprilinim motociklom in tudi letos ne bo enostavno. Toda počutim se bolj pripravljenega ter konkurenčnejšega kot kadar koli prej. Pripravljen sem na boj za uvrstitev na oder za zmagovalce. Menim, da na štartni vrsti ni veliko hitrejših dirkačev od mene. Letošnji Aprilin motocikel je najboljši kar sem jih imel na voljo. Zdaj je samo potrebno postaviti stvari skupaj in videli bomo kam nas bo to pripeljalo.”

Espargaro je sicer zadnja predsezonska testiranja zaključil na skupnem trinajstem mestu dobre pol sekunde za najhitrejšim.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish