Espargaro: Rossijeve kritike so neumne in neupravičene

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2016 .

Valentino Rossi je požel kar nekaj kritik s strani kolegov dirkačev, saj se Italijan že dlje časa ne udeležuje sestankov varnostne komisije, včeraj pa je kritiziral njihovo odločitev o spremembi konfiguracije steze v desetem ovinku.

Po nesreči Luisa Saloma je na zasedanju varnostne komisije prišlo do odločitve, da se spremeni potek steze skozi dvanajsti zavoj, delne spremembe pa so doletele tudi deseti zavoj. Rossi in Lorenzo na spremenjeni stezi nista ujela pravega ritma, posledično pa sta bila oba kritična do sprememb desetega zavoja.

Toda dirkača Yamahe Tech 3, Bradley Smith in Pol Espargaro sta ostro obsodila njuno ravnanje, saj tovarniška dirkača Yamahe ne sodelujeta na zasedanjih varnostne komisije, tako pa naj ne bi imela pravice do kritiziranja odločitev le te.

“Valentino ne opravlja svojih dolžnosti že celo sezono, zato naj ne komentira,” je dejal Smith. “Od lanske dirke v Maleziji se ni udeležil niti enega sestanka, tako da res ni na mestu, da kritizira odločitev. Včeraj bi lahko povedal svoje mnenje tam, kjer šteje. Ne vem, kakšne težave ima, da se ne udeležuje sestankov, toda naj “požre” svoj ponos in se pojavi na sestanku ter prispeva k varnosti. Ampak tega ni storil, zato naj bo tudi zdaj tiho.”

Espargaro je dodal: “Potrebujemo Valentina, potrebujemo Lorenza in njune izkušnje. Njune izjave so neumne in nespoštljive do drugih dirkačev, ki so se udeležili sestanka. V medijih trdiš, kako so nekateri ovinki nevarni, a se ne udeležiš sestankov, da bi to povedal tam.”

Z rdečo barvo sta označena dela steze v stari konfiguraciji, ki po nesreči Saloma ni bila uporabljena.

CkFKJOAVEAQdnXx

 

Foto: Tech 3

4
Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
4 Tema komentarjev
0 Odgovori na to temo
0 Sledilci
 
Komentarj z največ reakcijami
Najbolj vroča tema komentarjev
0 Komentarji avtorjev
Lucia CastilloBoBy BobNatalija GlinšekJanez Jani Kraševec Avtorji zadnjih komentarjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo
Janez Jani Kraševec
Gost
Janez Jani Kraševec

On že ve, zadaj se ne udeležuje sestankov. Tudi njegovi navijači vemo. Me pa čudi, da njegovi sotekmovalci tega ne vejo.

Natalija Glinšek
Gost
Natalija Glinšek

Že vemo zakaj se ne udeležuje in prav ma. Mislim pa tudi da tisti 9 ovinek so brezveze uredili. Sej ni kritiziral povedal je mnenje drugače . To pa mislim,da lahko.

BoBy Bob
Gost
BoBy Bob

GOOOOOOOOOO 46

Lucia Castillo
Gost
Lucia Castillo

Saj so bile tudi od Laude pred leti. Rossi ze ve kaj dela. Itak spanska nesnaga dela posvoje