Espargaro: Rossi naj popije malo čaja!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2016 .

Aleix Espargaro je po popoldanskem treningu razkril, da ga je v boksih obiskal direktor dirke Mike Webb, ki ga je po skorajšnjem bližnjem srečanju z Valentinom Rossijem opozoril, naj bo na stezi bolj previden.

Rossi je ob začetku drugega prostega treninga za svojo domačo dirko v Misanu Espargaroju jezno mahal z roko in pokazal sredinca, saj naj bi ga le ta oviral v hitrem krogu.

“Webb je prišel do mene in mi dejal, naj bom na stezi bolj pozoren, jaz pa sem ga vprašal, če so si ogledali pos etek dogodka,” je pojasnil Espargaro. “Dejal je, da da, in da ga nisem oviral, vendar da naj bom kljub temu bolj pozoren. Odgovoril sem mu, da ne bom, saj Rossija nisem oviral. Trikrat sem vprašal, če sem ga res oviral in odgovor je bil da ne,” je bil jezen Espargaro, ki je v španščini še dodal:”Valentino je bil precej živčen, s čimer ni nič narobe, toda če je živčen, naj popije malo čaja, saj ga nisem oviral.”

Rossijev pogled pa je bil seveda popolnoma drugačen. Espargaro naj bi ga oviral že večkrat. “To ni bilo prvič, saj je točno enako storil že v Avstriji,” je dejal Italijan. “Vozil sem za obema Suzukijema in oba (Maverick) Vinales ter Espargaro sta me videla.  Vinales je upočasnil, Espargaro pa je nadaljeval po idealni liniji, čeprav ne vem zakaj. Potem sva se pogovorila in sem ga vprašal, kaj storiti. Dejal mi je naj se grem solit,” je bil jezen Rossi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish