Espargaro po sanirani poškodbi išče vrnitev stare forme

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2022 .

Pol Espargaro je poletni premor izkoristil za oddih, pa tudi zdravljenje poškodovanih reber, ki so ga pestila vse od padca na VN Nemčije. Dirkač Repsol Honde se ob koncu sezone seli nazaj pod okrilje KTM-a v moštvo Tech3, ta konec tedna pa bo na dirki MotoGP v Silverstonu, kjer je osvojil svoj prvi najboljši štartni položaj v razredu MotoGP, poskušal izkoristiti oprijem steze in doseči dober rezultat.

“Za mano so lepe počitnice, med katerimi sem lahko okreval po poškodbi reber iz Nemčije in sem se lahko vrnil k pripravam,” je povedal Espargaro. “Lani smo v Silverstonu odpeljali enega izmed najboljših koncev tedna in še vedno se trudimo ponoviti ta rezultat, čeprav nas čaka še veliko dela.

Steza nam je lani ustrezala, zato upam, da lahko drugo polovico sezone začnemo z boljšim rezultatom, kot smo jih dosegali pred počitnicami.”

Ker Marc Marquez po četrti operaciji desne roke nadaljuje z dirkaškim premorom, bo namesto njega dirkal Stefan Bradl. Nemec bo odpeljal že šesto dirko letos, toda v Silverstonu bo dirkal prvič po 2016, ko je še dirkal z Aprilio. “Po dobrih počitnicah se vračamo,” je dejal. “Minilo je že nekaj časa, odkar sem nazadnje dirkal v Silverstonu, zato bo ena izmed prvih nalog, da se ponovno seznanim s stezo, potem pa lahko začnemo z resnimi pripravami na dirkaški konec tedna.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish