Espargaro: Ni pošteno, da je bil Marc kaznovan, Petrucci pa ne

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2018 .

Aleix Espargaro je bil prvi izmed dirkačev, s katerim je Marc Marquez trčil med svojim prebojem iz ozadja na kaotični dirki za VN Argentine. Aktualni svetovni prvak je bil zaradi nepravilnosti na štartu kaznovan z vožnjo skozi bokse, ki ga je poslala v ozadje kolone dirkačev. Španec se je zapletel z dirkačem Aprilije v boju za osemnajsto mesto in sicer v trinajstem ovinku, kjer je kasneje v dirki še bolj dramatično napadel tudi Valentina Rossija. Ta je zapeljal na mokro travo in padel, Marquez pa je bil kaznovan s tridesetimi sekundami pribitka h končnemu času.

Po dirki je Espargaro pojasnil, da je pred tem vanj trčil tudi Danilo Petrucci, trk pa je bil po njegovih besedah še hujši, zato bi tudi Italijan moral dobiti kazen. “Marquez je vame trčil zelo, zelo močno, toda Petrucci je naredil povsem isto stvar v drugem ovinku, enako ali še močneje,” je pojasnil Espargaro, ki je zaradi trčenja s Petruccijem izgubil pet mest.

“Ljudje v IRTI bi morali biti bolj pozorni, saj ni pošteno, da je bil Marc kaznovan, Petrucci, ki me je zadel močneje pa ne. Šlo je za dotik med dirko. Biti bi moral bolj pazljiv, saj ne bi smel voziti tako na meji, toda to je pač dirkanje,” je še dodal Espargaro, ki je z dirke naposled odstopil zaradi tehnične okvare njegove Aprilije.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish