Espargaro MotoGP poziva k razmisleku glede vročih dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2023 .

Pol Espargaro meni, da bi morali vodilni ljudje prvenstva MotoGP v bodoče mislili tudi na to, kako izpeljati dirke v visoki vročini.

Dirkači MotoGP so se na dirki za VN Indije soočali z visokimi temperaturami, zaradi katerih so bili izčrpani do skrajnih mej. Jorge Martin, ki je dirko končal na drugem mestu, je pred podelitvijo pokalov zaradi dehidracije celo potreboval zdravniško pomoč. Dirka je bila sicer zaradi varnosti skrajšana za tri kroge, a so dirkači opozorili, da so bili pogoji precej bolj naporni, kot denimo v Maleziji. Eden izmed njih je tudi Pol Espargaro, ki je dejal, da je čutil šibkost, zaradi katere je moral voziti počasneje, da je sploh lahko prispel do cilja.

Španec pravi, da bi morale biti dirke zaradi vročine tudi v bodoče skrajšane. “V takšnih pogojih ne moremo dirkati,” je dejal. “Na posodo za goriva motocikla smo namestili tipalo za temperaturo in izmerili 65 stopinj Celzija. To je zrak, katerega na ravninah neposredno vdihavamo, tako da si lahko predstavljate, zakaj je težko. To je bila tudi ena izmed najdaljših dirk na koledarju. V Barceloni smo vozili 38 minut, tukaj pa 42,5 minute, kar je največ letos. Skupaj z najbolj vročimi pogoji in visoko vlago v zraku je bilo vse skupaj preveč,” pravi Espargaro, ki je kot možnost predlagal drug datum izvedbe dirke.

O tej temi naj bi se z vodstvom prvenstva pogovarjali ta konec tedna v Motegiju.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj