Espargaro: Motocikel na tej stezi ni dober

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Aleix Espargaro je po petkovih prostih treningih, ki sta jih z moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom zaključila na vrhu priznal, da ima njihov motocikel na tej stezi velike težave. Kot pa se zdi so težave tekmecev še večje.

Espargaro, ki je lani prav na tej stezi slavil svojo prvo zmago v elitnen razredu je bil hiter že na prvem treningu, ko je zaostal le za Vinalesom. Na drugem pa sta dirkača le zamenjala poziciji ter tako potrdila dobro formo Aprilije.

Na vprašanje kje je razlog, da je RS-GP tako konkurenčen na tej stezi Espargaro ni našel odgovora.

“Ne vem. Motocikel se na tej stezi ne obnese najbolje. Toda kot kaže imajo tekmeci še večje težave.”

“V Portimau sem se počutil veliko bolje. Tam sem imel zelo dober oprijem, bil hiter v zavojih. Tukaj pa se počutim kot bi vozil po ledu, saj motocikel izjemno drsi. Kot vse kaže pa imajo tekmeci s tem še večje težave.”

Po videnem v petek se zdi, da sta dirkača Aprilije glavna favorita za zmago, tako v soboto kot nedeljo.

“Samozavesten sem že vse od prihoda na dirkališče. Kljub lanskemu uspehu je bilo prisotnih nekaj dvomov, saj se lahko v novi sezoni stvari spremenijo. Vesel sem, da smo dokazali, da je motocikel še vedno konkurenčen.”

“Dopoldne sem začel nekoliko bolj previdno. Lani sem v Silverstonu storil veliko napako, ki je sedaj nisem želel ponoviti. Popoldne sem nato vozil nekoliko hitreje. Imamo dober ritem, hitri pa smo tudi na en krog.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj