Espargaro: Lorenzo ni na pravem nivoju za Aprilijo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2020 .

Aleix Espargaro pravi, da po njegovem mnenju Jorge Lorenzo najbrž ni na pravem nivoju, da bi kot testni dirkač pomagal Apriliji, Špancu pa naj bi primanjkovalo tudi predanosti in prave želje.

Lorenzo je potrdil, da bi se v prihodnji sezoni lahko preselil k Apriliji, toda trenutni dirkač moštva, Espargaro pravi, da trikratni svetovni prvak morda vendarle ni pravi za razvoj moštva. “Čeprav je zelo, zelo, zelo hiter dirkač, eden izmed najboljših v zadnjih 30 letih, je pri Lorenzu vprašljiva njegova fizična pripravljenost,” je dejal Espargaro, ki je bil prejšnji mesec na testiranjih v Portimau od Lorenza, ki je vozil lansko Yamaho M1, hitrejši za štiri sekunde.

“Ne vem, kako predan je, kako močno si želi razvijati moštvo, predvsem pa, kako dobro je fizično pripravljen. To ve on sam, Aprilia pa se močno trudi najti hitre dirkače, ki bi mi pomagali okrepiti moštvo. Toda kot smo videli v Portimau Jorge ni bil ravno na najboljšem nivoju. Toda bomo videli, če se nam res želi pridružiti in če mi lahko pomaga, saj vendarle je zelo hiter, v kar ni dvoma. Neznanka je le njegov trenutni položaj in pripravljenost. Aprilia ima dober motocikel, ki sicer ni zmagovalni, ni Yamaha, zato moraš biti precej bolj predan in voziti bolj na meji, kot z Yamaho. Vemo, da je to potrebno, meni to ni težko, nisem pa prepričan, če je Jorge v položaju, da bi to zmogel,” je še pojasnil Espargaro, ki bi precej raje videl, če bi se moštvu pridružil Andrea Dovizioso. Ta naj bi bil po njegovem mnenju najboljša možnost, tako za rednega, kakor tudi za testnega dirkača, zato misli, da bi se morali v ekipi potruditi in si zagotoviti usluge Italijana. To se kljub nekaj govoricam o možni povezavi najverjetneje ne bo zgodilo, saj naj bi dirkač Ducatija postal testni dirkač Yamahe namesto Lorenza.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish