Espargaro “komaj sledil” Kalliu na motorju za 2019

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2018 .

Finec Mika Kallio bo ta konec tedna v Jerezu nastopil kot KTM-ov “wildcard”. Finec bo vozil prototipni motocikel za prihodnjo sezono, Pol Espargaro pa je dejal, da je komaj sledil Fincu na prvih dveh prostih treningih. “To je nova različica motorja, ki je več ali manj sestavljen iz delov za prihodnjo sezono,” je pojasnil Kallio, ki je dosegel dvanajsti in štirinajsti čas na petkovih treningih. “Zanimivo bo videti, kako se bo obnesel na dirki,” je še dodal testni dirkač moštva.

Espargaro, ki je z ekipo KTM podpisal novo pogodbo do konca sezone 2020, pravi, da je novi motor hitrejši, še posebej na obrabljenih gumah, kar je videl med simulacijo dirke na treningu. “Na treningih sem vozil za Miko in na obrabljenih gumah sem mu komaj sledil. Kasneje bomo imeli sestanek, toda vse kaže, da smo na pravi poti.”

Čeprav je nov motor hitrejši pa Pol pravi, da ga na dirki ne bo uporabil prav kmalu. Z letošnjim motorjem pa so v petek že dosegli mejo, ko je Espargaro na prvem treningu v zavetrju Valentina Rossija postavil tretji čas. “Krog sem odpeljal za Valentinom. Zadnji sektor je bil zelo hiter. Žal pa smo precej hitro dosegli mejo. Kmalu sem lahko odpeljal zelo hiter krog, toda za izboljšanje bi potreboval drugačno orodje. Nismo še povsem na meji, toda prostora ni več veliko. Ostali se bodo do kvalifikacij precej lažje izboljšali morda tudi za dve sekundi, mi pa bomo obstali pri podobnih časih,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish