ESPARGARO “komaj čaka”, da vidi kako se bo odrezala Aprilia na domačem Mugellu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2021 .

Po operaciji “arm pumpa” se Espargaro veseli dirke, ki velja za moštvo Aprilia domača dirka. Zadnja dirka za Espargaroja ni bila blesteča, saj je dosegel skromno 11 mesto, vendar ima mnogo več upanja za dirko v Mugellu.

Med nadgradnjami novega motorja je boljša začetna dobava moči, ki pomaga pospešiti pospeševanje, ki omogoča večje hitrosti na ravninah. To bo še posebej pomembno na dirkališču v Mugellu, ki ima izredno visoke hitrosti. Malo negotovosti daje roka Espargaroja, kako se bo obnesla takoj po operaciji. Espargaro ima letos že dva izvrstna rezultata za Aprilijo. Na dveh dirkah je dosegel šesto mesto.

“Mugello je zahtevna steza, tudi s fizičnega vidika. Ravno zaradi tega sem se po Le Mansu odločil za operacijo roke in odmor izkoristil za popolno okrevanje. Operacija je uspela in na prvi Italijanski dirki bom v dobri formi. To je pomembna dirka za ekipo na dirkališču, ki je nam najljubši. Zdaj pa lahko računamo na veliko bolj konkurenčen 2021 RS-GP,” je dejal Aleix Espargaro.

Moštveni kolega Lorenzo Savadori je bil izredno hiter na mokrih razmerah v Le Mansu, vendar se mu je pripetila tehnična napak.

“Le Mans je bil vsekakor dober vikend, čeprav posebni pogoji preprečujejo natančno primerjavo. Zame je pomembno, da še naprej zmanjšujem vrzel, izboljšujem svoje zaupanje v RS-GP in povečujem svoje izkušnje v MotoGP. To je pot, ki zahteva čas. Aprilia me podpira z vsemi mojimi zahtevami in poskušam pospešiti krivuljo rezultatov navzgor. Komaj čakam, da dirkam v Mugellu. To je proga, ki jo dobro poznam,” je dejal Lorenzo Savadori.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish