Espargaro: Kako dober je KTM bomo videli ko se pomerimo z Marquezom

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2020 .

Pol Espargaro pravi, da bomo videli kako dober je KTM šele ko se na stezo vrne Marc Marquez.

KTM se je v letošnji sezoni presenetljivo zavihtel v sam vrh in v Brnu je Brad Binder ekipi privozil prvo zmago vrazredu MotoGP, Espargaro pa je na VN Avstrije bil dovolj hiter za zmago, dokler dirke ni prekinila nesreča med Johannom Zarcom in Francom Morbidellijem.

Forma KTM-a je presenetila tudi Espargaroja, saj letošnji motocikel v primerjavi z lanskim ni veliko spremenjen, zato meni, da bomo pravo primerjavo lahko videli šele, ko se na stezo vrne Marquez, s katerim bosta v prihodnji sezoni skupaj dirkala pri Hondi.

“Ne zdi se mi, da bi spremenilo tako veliko, da bi lahko postali tako dobri,” je priznal Espargaro, najhitrejši dirkač po prvih dveh prostih treningih. “Ne moremo verjeti, da smo tako hitri. Ne želim biti negativen, toda priznati je treba, da najboljšega dirkača prvenstva ni na stezi. Marc je odsoten in rad bi se pomeril z najboljšim. Takaaki Nakagami (ki vozi lanski Hondin motocikel op.p.) je bil zelo hiter, Marc pa je ponavadi hitrejši od njega. Res je, da smo dobri, toda ali smo tako dobri, kot se zdi?”

Espargaroju se je zmaga v Avstriji prejšnji teden izmuznila, ker na razpolago ni imel nobene nove srednje trde zadnje gume, zato je moral voziti z mehko. Da se to ne bi ponovilo, je Španec tokrat na treningih uporabil le en komplet gum.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish