Espargaro jezen na druge dirkače

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

Aleix Espargaro je razkril razloge za jezo pred začetkom dirke za VN Tajske na mokri stezi.

Dirkača Aprilie smo videli v burnem pogovoru s predstavniki Dorne, a Španec pravi, da ni želel da dirko prestavijo, temveč, da je bil jezen na druge dirkače, ki si ne upajo povedati, kar si mislijo o nevarnih pogojih ma stezi.

“Bil sem jezen na druge dirkače,” je povedal. “Povedal sem jim, da je steza v dobrem stanju, da lahko dirkamo, prosil sem le, da počistijo tretji in četrti ovinek, saj je tam vidljivost zelo slaba. Ni bilo to, da nisem želel dirkati. Fabio (Quartararo) mi je dejal, da je vidljivost slaba, zato sem mu rekel, naj to pove odgovornim, saj ne moreš le sedeti na motociklu in potem, če pride do nesreče, za to kriviti druge.”

Espargaro je na dirki končal na enajstem mestu, ob Quartararojevem polomu s 17. mestom pa je Španec zmanjšal zaostanek v prvenstvu na 20 točk. “To je druga najboljša stvar danes. Prva je, da sem preživel in se lahko vrnem domov k svoji družini. Naslednji dirki bosta v Avstraliji in Maleziji, ki nam ne ustrezata, Fabio pa je še vedno tisti dirkač, ki ga bo potrebno premagati.”

Dirkač Aprilie je v prvem krogu dirke trčil z Bradom Binderjem, za kar je bil kaznovan s kaznijo podaljšanega kroga. “Na ravnini sem vozil vštric z njim. Skupaj sva zavirala potem pa sva zadela. Toda s takšno vidljivostjo na mokri stezi, kako težko je prehitevati? Franco (Morbidelli) me je dvakrat zadel v zadnjih krogih dirke. Dirka za pogodbo za naslednje leto. Bilo je neverjetno. Preprosto nisem razumel in ni dobil kazni podaljšanega kroga. Videl sem tudi nekaj drugih prehitevanj na meji, vendar še vedno ne razumem, zakaj sem jaz dobil kazen,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish