Espargaro: Honda ni najlažja, a niti ni najtežja

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2021 .

Pol Espargaro je na prvi tiskovni konferenci v vlogi dirkača Honde razblinil splošno prepričanje, da je Hondin motocikel RC213V težak, oziroma težko obvladljiv. “To sem slišal in ves čas sem mislil, da je to resnica,” je povedal. “Toda zame Honda ni niti najlažja, ni pa tudi najtežja. S tem se ne strinjam. Le svoj slog vožnje moraš prilagoditi in na testiranjih v Katarju sem dobil občutek, da mi je to do neke mere tudi uspelo.”

Espargaro, ki se je letos k Hondi preselil iz ekipe KTM, je imel na razpolago le štiri dni za privajanje in istočasno razvijanje motocikla, Španec pa je kazal obetavno hitrost. “Štiri dni smo vozili na istem dirkališču, zato je težko oceniti, kako dobro sem se povezal z motorjem. Vsekakor pa bi rad končal debate o tem, da je motocikel težaven in bil proaktiven ter pozitiven.”

Dirkališče Losail za Hondo v zadnjih letih ni bilo najbolj uspešno lovišče. Njihova zadnja zmaga sega v sezono 2014, ta statistika pa Espargaroja ne gane preveč. “Hondi dirke v Katarju ne ležijo preveč, steza pa tudi ni moja najljubša, toda kljub temu smo bili na testiranjih dobri. Zato bomo dali vse od sebe in na teh dveh prvih dirkah poskušal zmagati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish