Espargaro: Honda in KTM preveč različna za primerjave

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2021 .

Pol Espargaro pravi, da sta si motocikla Honde in KTM, na katerem je dirkal lani, preveč različna, da bi ju lahko primerjal po prvem dnevu testiranj v Katarju.

Espargaro je v soboto odpeljal prve kroge na Hondinem RC213V, dan pa je končal z 1.2 sekunde slabšim časom od brata Aleixa, najhitrejšim dirkačem dneva, ki je vozil Aprilijin motor. Španec je bil ob začetku testiranj prvi na stezi, tekom dneva pa mu je zmanjkalo novih gum, zato ob koncu, ko je imel najboljši občutek, ni poizkusil odpeljati hitrega kroga.

Eno izmed vprašanj po koncu dneva je seveda bilo, kako zelo drugačna je Honda od KTM-a, katerega je pred prestopom vozil štiri sezone. “Preveč sta različna, da bi ju primerjal,” je odgovoril. “Malce pa na občutek vplivajo ti trije meseci, ko nismo vozili motorjev, zato sem že malce pozabil, kakšen je KTM. Sta pa zelo, zelo različna motorja, čeprav je obema skupno to, da se moraš z njima malce boriti, da iz njiju iztisneš dober rezultat. Vse drugo pa je zelo, zelo drugačno.”

Espargaro se bo med testiranji moral hitro privaditi na nov motor. “Najpomembnejše je obvladati prednji del, saj je ta zelo pomemben na zaviranjih in lahko prinese veliko prednost,” je pojasnil. “Zadnji del imam več ali manj pod kontrolo pri pospeševanju in sredi zavoja. Zdaj moram poizkusiti voziti še hitreje in najti meje, ter videti, kje izgubljam največ časa.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish