Espargaro hoče več moči

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2015 .

Aleix Espargaro je na dirki v Assnu kljub štartu iz prve vrste tekom dirke moral priznati premoč najboljšim dirkačem. Španec pa je po dirki še enkrat poudaril, da je Suzuki močno podhranjen, kar se tiče moči motorja.

“Dirka me je zelo razočarala,” je povedal. “Po dobrem štartu sem močno pritiskal in sledil Iannoneju. Imel sem dober občutek na motorju pa tudi hitri smo bili, nato pa me je Dovi prehitel na ravnini. Zatem se je mimo pripeljal še Pedrosa, katerega sem sicer kasneje prehitel nazaj, a so me na vsaki ravnini spet obvozili. Pod čelado sem bil zares jezen, toda to je to kar imamo. Trudim se po svojih najboljših močeh, vednar sem sredi dirke dojel, da se moram sprostiti in pripeljati do cilja, saj je bilo nemogoče slediti najboljšim. Na vsakem zaviranju sem tvegal veliko, saj so me prehitevali na ravninah. Dosegel sem maksimum. V zadnjem delu sem bil nekoliko počasnejši, saj sem se sprijjaznil s situacijo in le pripeljal do cilja in do novih točk.”

Suzuki je v Španiji uporabil nadgrajen motor, novih nadgradenj pa letos ne nameravajo uporabiti, čeprav si Espargaro in moštveni kolega Maverick Vinales želita novih posodobitev. Kljub temu pa Aleix pričakuje nekoliko lažjo dirko v Nemčiji. “V nemčiji je le ena ravnina, zato bomo morda izgubljali kaj manj. Motocikel je v ovinkih zares odličen. Dovoljuje mi precej kasnejša zaviranja pa tudi zelo vozen je. Toda kot sem dejal, na ravninah smo dosegali manj kot 300km/h, medtem ko so drugi vozili 310, 315 na uro.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo