Espargaro bolj jezen na sodnike, kot na Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 8. avgusta 2021 .

Aleix Espargaro je znova udaril po Marcu Marquezu, še bolj pa po komisarjih, ki rojaka na Hondi po trčenju v prvem ovinku niso kaznovali.

Osemkratni svetovni prvak je ob začetku dirke agresivno napadel dirkača Aprilie, ki je posledično zapeljal s steze, preden je bila dirka prekinjena zaradi trka Danija Pedrose in Lorenza Savadorija.

Espargaro je ob vračanju v bokse s kretnjami jasno pokazal svoje nezadovoljstvo nad Marquezom, s katerim pa sta nato ob ponovljenem štartu znova zadela na istem mestu, čeprav se je tokrat dirkač Honde izogibal dotiku s Fabiom Quartararojem, ki ga je agresivno prehiteval po notranji strani.

Aleix je naposled z dirke odstopil zaradi okvare pogonske enote, a je bil kljub temu jezen nad odločitvijo komisajev, da Marqueza ne kaznujejo. “Ne krivim Marqueza, saj nima smisla, Marc je pač Marc,” je povedal. “Vsako dirko prehiteva tako že zadnjih deset let. Krivi so sodniki, ki so očitno še vedno gledali tekme na olimpijskih igrah.”

Espargaro meni, da je Marquez prehiteval na mestu, kjer ni bilo prostora, prepričan pa je, da bi morali komisarji kazni izdati tudi, če ne pride do padca drugega dirkača. “Zato imamo pravila. Jezen sem, ker komisarji očitno kaznujejo šele, če pride do padca, toda morali bi kaznovati nevarno vožnjo, ne glede na to, ali se konča s padcem ali ne. Če bi zadel v Alexa (Rinsa), bi prišlo do padca, ker pa sem se mu izognil, ni bilo padca, a tudi kazni ne.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish