Emma Kimilainen: Samo topless fotografija bi mi prinesla sedež v Indy Lights

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2020 .

Kot ambiciozna ženska z uspehi na številnih ravneh motošporta je Emma Kimiläinen po sezonah v skandinavskem prvenstvu Formule Ford in švedskem Radical Challenge prvenstvu dobila testni sedež v tovarniški ekipi Audi v prvenstvu DTM ter nadaljevala v serijah ADAC Formel Masters in Formula Palmer Audi.

Premagovala je tudi ase, ki so kasneje uspeli priti tudi v Formulo 1. Na tem mestu omenimo samo Valtterija Bottasa in Kevina Magnussena, ki je bil nekaj časa tudi njen moštveni kolega. Umetnosti hitre vožnje je učila tudi Marcusa Ericssona.

Nato se je zdelo, da ji je zmanjkalo financ in da se je morda prenasitila dirkanja, a resnica je bila drugje. V podcastu Shikaani Formula 1 je Kimiläinenova končno spregovorila o tem, kaj jo je tako oddaljilo od dirkanja.

Po tem, ko pred desetletjem v Evropi ni našla prave priložnosti v enosedih, se je odločila, da kariero nadaljuje na drugi strani Atlantika. Ponujala se ji je priložnost v seriji Indy Lights, razvojni seriji za IndyCar, a kot je ugotovila kasneje, z neprijetnim presenečenjem.

Ekipa, s katero se je dogovarjala, od nje ni zahtevala nobenih sponzorjev, kar se ji je zdelo čudno, a je vse skupaj pripisovala temu, da so stvari v ZDA očitno drugače urejene, kot v Evropi. Niso pa ji izdali imena pokrovitelja, ki naj bi poskrbel za plačilo njenega sedeža.

Kot se je izkazalo kasneje, je šlo za revijo za moške, njen angažma pa je bil odvisen predvsem od tega, ali je za revijo pripravljena pozirati “zgoraj brez”. Pri ekipi so sicer želeli, da bi dirkačica v reviji pozirala v bikiniju, a so pri sponzorju zahtevali več gole kože.

Kimiläinenova je bila, razumljivo, jezna in je ekipi sporočila, da pod takšnimi pogoji ne namerava podpisati pogodbe. Vse skupaj ji je prekipelo in za štiri leta se je popolnoma oddaljila od dirkaških stez. Kljub daljši odsotnosti pravi, da ni izgubila veselja do dirkanja in v W Series utegne Finka vsekakor opozoriti nase. Z dirkanjem, ne poziranjem.

Članek si lahko ogledate tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish